Kallioluolaston hunajaiset synergiaedut

sanna.makinen

Colocation konesalit ovat moni-asiakasympäristöjä, jossa asiakkaat hyötyvät toisistaan. Ficolo sai hiljattain uusia asukkaita, jotka halusivat hyödyntää nimenomaan näitä synergiaetuja.

Heidän toiveitaan Ficololla ei ollut ongelmia toteuttaa. Näihin lukeutuivat mm. ”lentävät” yhteydet lähialueille ja helppous laajentaa. Toiveena oli oma dedikoitu alue ja sen myötä yksityisyys. 

Nämä toiveet ovatkin colocation mallin tavanomaisia hyötyjä. Pystyimme vastaaman näihin tavallisiin toiveisiin epätavallisesti, sillä vaikka kallioluolastomme tarjoaa hyvin luonnollisen ympäristön, toivoivat he vielä vehreämpää ympäristöä. Lentävät yhteydetkin heiltä sujuu luonnostaan.

Yhteistyötä yli rajojen


Kuten arvata saattaa, mistä tahansa asukkaista ei ole kysymys. Lentävät yhteydet ja oma alue on osoitettu Ficolon alueelta sadoille tuhansille hunajamehiläisille.

Paikallinen mehiläisfarmari otti yhteyttä Ficoloon hakien paikkaa mehiläisilleen. Ficolo omistaa maata kallioluolastonsa ympäriltä, josta löytyi sopiva luonnonmukainen ja rauhallinen tila myös mehiläistarhalle. 

Meillä oli heidän tarkoitukseensa sopiva tila ja näin pystyimme tukemaan paikallista yrittäjää. Tämä sopii myös ympäristöpolitiikkamme kanssa oikein hyvin yhteen. On hienoa ajatella, että pilvipalveluiden tukkurin aluella valmistuu myös hunajaa. Lisäksi käyttäjä-, tai tässä tapauksessa asukasmäärältään, tämä ympäristö saattaa olla suurin yksittäinen. 

Yhtäkkiä voisi ajatella että ICT –alalla ja mehiläisfarmarilla ei ole mitään yhteistä. Tämä on kuitenkin oiva esimerkki miten kaksi täysin eri alan yritystä voivat tehdä yhteistyötä yli rajojen!

Img 20160522 155035

Muut blogit

Arkistoidut