Konesali Atlantin toisella puolella

sanna.makinen

Konesalipalvelut Suomessa - asiakkaat Washington DC:ssä.  Palvelimien sijoittaminen Suomeen Ficololle asiakkaiden ollessa Washington DC:ssä on ollut hyvä ratkaisu Split Technology:lle, kertoo tuotantojohtaja Anssi Karhinen . Koska nykyisin suurin osa Internet -pohjaisista palveluista on kansainväliä, on sijaintien ja aikaerojen väliset tuomat haasteet ratkaistava joka tapauksessa, siksi palvelimien ja asiakkaiden sijainnilla eri maassa ja eri aikavyöhykkeellä ei ole suurta roolia.

Ficolo tuottaa Split Technologylle konesalipalvelun lisäksi palvelinalustat ylläpitopalveluineen sekä tietoturvapalveluita. ”Yli neljän vuoden asiakaskokemuksella voimme ilomielin antaa Ficololle parhaimman arvosanan kyvykkyydestä ja omistautumisesta asiakkaan ongelmiin ja niiden ratkaisemiseen sekä asiakaslupauksen täyttämisestä. ” kuvaa Karhinen,

Jaettuja kyytejä Ulvilasta Washington DC:hin


Kansainvälisistä palveluista Split Technologyn kohdalla onkin kyse. Yhdysvaltalaisyritys on erikoistunut reaaliaikaiseen jaettuun kyytipalveluun; tuotekehitys on Suomessa, liiketoiminta ja operaatiot pyörivät Yhdysvalloissa. Kuluttajille tarjottavassa palvelussa Washington DC:ssä asiakkaat voivat tilata kyydin ennakkoon määritellyltä alueelta. 

Splitin ohjelmisto optimoi tilatut kyydit autoille niin, että samaan suuntaan matkaavat asiakkaat jakavat kyydin maksimoiden autojen hyötykäytön. Kyydit tilataan ja maksetaan iOS tai Android – puhelinsovelluksella. Myös kuljettajat käyttävät älypuhelinsovellusta navigoidakseen asiakkaiden matkat. Molemmat näistä sovelluksista ovat yhteydessä Ficolon konesalissa sijaitseviin palvelimiin.
Sovellusten vaatimat algoritmit vaativat vakaan ja korkean suorituskyvyn alustan, joka on helposti skaalattavissa ylöspäin yrityksen kasvaessa. Nykyisellään yritys palvelee jo kymmeniä tuhansia asiakkaita sadoilla autoilla.


Tasaista kyytiä tuotannon näkökulmasta


Karhinen kuvaa, että he ovat olleet tuotannossa Washingtonissa reilun vuoden, jonka aikana on ollut vain yksi toimintahäiriö, joka johtui tietoliikenneyhteyksistä Suomen ja Yhdysvaltojen välillä. Sama häiriö vaikutti kaikkiin internet palveluihin, joilla oli liikennettä Atlantin yli.
Tuotantoon ja tietoliikenteeseen liittyen hän lisää, että latenssit ovat olleet merkityksettömiä; tämän lisäksi mobiilisovellusten käyttö antaa mahdollisuuden peittää palvelimien tai tietoliikenteen mahdollisia viiveitä käyttöliittymän toimintaan. 

Palvelun juuret Suomessa


Palvelun juuret ovat Suomessa Ajelo Oy:n muodossa, joka on nykyään osa Split Technology:a. Palvelu toimi Suomessa Kutsuplus – nimisenä kokeiluna osana Helsingin Seudun Liikenteen palveluita,

Yhteistyö Ficolon kanssa alkoi yli neljä vuotta sitten. Karhinen on tyytyväinen Ficolon palveluihin ja kuvaa yrityksen saamaa lisäarvoa: ” Ficolon palvelujen avulla saamme läpinäkyvyyden alustan alimpiin kerroksiin asti sekä tuen suorituskyvyn parantamiseen; nämä ovat asioita, joita monilla kansainvälisillä toimijoilla ei ole. ”

Muut blogit

Arkistoidut