Ficolo perustaa Suomeen suuren konesalin, keskittyy ensimmäisenä colocation-palveluihin

seppo.ihalainen

Suomen ensimmäinen colocation-palveluihin keskittyvä konesaliyritys Ficolo Oy aloittaa toimintansa 15.6.2011. Colocation on maailmalla suosittu toimintamalli. Siinä yritykset voivat joustavasti valita, mitä IT-toimintojaan ne ulkoistavat ja mitä hoitavat itse.

”Ficolon uusi colocation-palvelu tarkoittaa yhteistyötä, jonka tiiviyden asteen asiakas voi itse valita. Asiakkaamme saavat juuri sellaista ulkoistuspalvelua kuin he haluavat”, Ficolon toimitusjohtaja Seppo Ihalainen sanoo.

”Colocation soveltuu erinomaisesti yrityksille ja julkisen sektorin toimijoille, jotka tarvitsevat mahdollisimman joustavan ratkaisun konesaliulkoistukseen. Isoja asiakkaita tulevat olemaan myös konesaliresursseja tarvitsevat systeemi-integraattorit ja ohjelmistotalot.”

Ficolon 8 500 neliön konesalikiinteistö sijaitsee Ulvilassa, aiemmin Puolustusvoimien hallussa olleessa kallioluolastossa. Täydessä tuotantokäytössään konesali on yksi Suomen suurimmista. Ficololla on lisäksi myyntitoimisto pääkaupunkiseudulla.

”Konesalimme sijainti tuo meille kustannusetuja. Tilakustannukset ovat huomattavasti edullisempia kuin pääkaupunkiseudulla, lisäksi Satakunnassa on runsaasti koulutettua työvoimaa. Asiakkaillemme tämä merkitsee markkinoiden kilpailukykyisimpiä palveluita”, Ihalainen sanoo.

Fyysinen sijainti pääkaupunkiseudun ulkopuolella tarkoittaa kustannusetujen lisäksi myös parempaa turvallisuutta. Tällä on korostunut merkitys erityisesti kansainvälisille asiakkaille.

Ficolon konesalin energiatehokas infrastruktuuri (mm. jäähdytys, räkkiratkaisut, virranjakelu, UPS-laitteet) on hankittu Pohjoismaissa toimivalta Coromatic Oy:ltä. Samalla käytössä on Coromaticin kotimainen ja kansainvälinen kumppaniverkosto.

Colocation-palveluihin kuuluvien laitetila- ja laitepaikkapalveluiden ohella Ficolon tarjontaan kuuluvat jatkossa myös pilvialustat ja -palvelut sekä täysimittaiset IT-ulkoistuspalvelut.

Ficolon avainhenkilöitä ovat yhtiön toimitusjohtaja Seppo Ihalainen, tekninen johtaja Vesa Lahti sekä laitetila- ja infrastruktuuripäällikkö Sauli Ihalainen. Avainhenkilöillä on pitkä kokemus operaattori- ja hosting-toimialoilta: he ovat vastanneet useiden konesaliprojektien rakentamisesta ja tuotannosta. Ficolon omistajina on lisäksi joukko ICT- ja muilla toimialoilla kannuksensa hankkineita yksityissijoittajia.

Lisätietoja: Seppo Ihalainen, toimitusjohtaja, puh. 050 313 7321, www.ficolo.com

Muut tiedotteet

Arkistoidut